Редактор: e-mail: Кадър: БТВПулмологът д-р Александър Симидчиев коментира в предаването Лице в

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВПулмологът д-р Александър Симидчиев коментира в предаването Лице в
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Епидемията се разраства повече сред млади и здрави хора във връзка с отварянето на училищата 

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Пулмологът доктор Александър Симидчиев разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ обстановката с ковид у нас.

" Вече 9 месеца живеем с този вирус, познаваме много по-добре какво се случва в извънболничната и болничната активност. Това, че в един ден имаме малко повече случаи... би трябвало да установим повече дни с по-голям брой на заразяване за стягане на ограниченията. Мерките, които се обмислят, съгласно мен ще са за ограничение на скупчване на хора. Примерно спортни събития, нощни заведения, а не ограничения свързани със затваряне на трудова активност или ограничение на свободното придвижване на хора по улиците ", сподели той.

" Важните критерии за взимането на решения са във връзка с общия брой инфектирани. Това е обвързвано с ограничения, които лимитират разпространяването на болестта. В момента наблюдвааме, че в лечебните заведения броят на инфектираните се повишава по-бавно в сравнение с общия брой на инфектираните. Това се дължи на обстоятелството, че епидемията се разраства повече измежду млади и здрави хора по отношение на отварянето на учебните заведения. Винаги съм твърдял, че това, което назоваваме пикове, в действителност са промени на държанието, което води до там, че това държание улеснява или затруднява разпространяването на вируса измежду обществеността. Затова за мен е вярно да се съблюдават ограниченията и да се носят маски ", безапелационен е пулмологът.

" Ако ние просто физически затворим учебните заведения и децата се реалокират от учебните заведения в моловете, това по никакъв метод няма да промени разпространяването на процеса. За да спрем разпространяването би трябвало да прекъснем връзката сред обособените човеци. Трябва да се съблюдават ограниченията - носене на маски и отдалеченост ", съобщи Симидчиев.
" При мен през вчерашния ден примерно минаха четирима пациенти с висока температура. От тях един даде позитивен резултат за Ковид. От моя позиция - от тези, които са с температура, един на четирима има Ковид. Доста от младежите с позитивен тест за Ковид имат температура 39-40 градуса и тогава се употребяват температуро-понижаващите лекарства. Друго лекуване може да е и с болкоуспокояващи, или пък антикашлични. Трябва да се пият и течности. При всички положения в този момент ще се увеличи броят на изследваните хора, откакто ще може да се дава направление от персоналния доктор за тест ", съобщи медикът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР